SEMAKAN ID DAN PASSWORD FROG VLE GURU 2017

KLIK GAMBAR UNTUK LOGIN

postimage


Untuk cara Login yang lebih mudah, anda diminta untuk membuka pautan di atas melalui "New Tab". Caranya dengan menekan "Scroll Wheel" di tengah "Mouse" atau "Right click" dan pilih "Open link in new tab".

23&24 Mac 2011 : Kejohanan Sepak Takraw MSSD Bawah 12 Thn Kinta Selatan 2011

Pada 23 dan 24 Mac 2011 yang lalu telah diadakan Kejohanan Sepak Takraw MSSD Bawah 12 Tahun Daerah Kinta Selatan 2011. Kejohanan ini diadakan selama 2 hari bertempat di Dewan Tokong Kopisan, Gopeng . Kejohanan ini telah dikelolakan oleh SK Tualang Sekah sebagai tuan rumah .

Sebanyak 10 buah sekolah telah menyertai kejohanan ini. Pusingan awal dijalankan secara liga 3 kumpulan dan dijalankan pada hari pertama. Walaupun pada awal perancangan Pusingan Separuh Akhir (XY) dijalankan pada hari kedua namun kerana pertindihan dengan Perlawanan Bola Sepak Antara Zon ia diteruskan pada hari pertama. Manakala pusingan akhir pula telah jalankan pada hari kedua kejohanan.

Pengelolaan kejohanan oleh SK Tualang Sekah berjalan lancar. Para pengadil bertauliah yang dilantik juga telah menjalankan tanggungjawab mereka dengan berkesan.Adalah diharapkan prestasi ini akan terus dilaksanakan pada masa akan datang, insyaallah.Berikut adalah butir-butir laporan kejohanan tersebut;

Secara keseluruhannya pasukan SK Tualang Sekah telah bermain dengan bersungguh-sungguh di samping menunjukkan semangat kesukanan yang amat baik.Corak permainan yang ditunjukkan juga amat baik dan dapat dibanggakan. Beberapa orang pemain juga telah disenaraikan sebagai pemain Daerah dan bermain di Peringkat Negeri di daerah Kuala Kangsar kelak.

Dalam perlawanan pusingan Awal Pasukan sekolah telah berjaya menjadi JOHAN KUMPULAN dengan mengalahkan SK Changkat Tualang dan SK Ayer Denak. Seterusnya dalam pusingan separuh Akhir , pasukan sekolah kita sekali lagi berjaya menjadi JOHAN KUMPULAN Y dengan mengalahkan SK Ayer Denak dan SK Kuala Dipang dan mara ke Final bertemu musuh tradisi iaitu SK Ulu Geruntum. Walaupun telah bermain dengan bersungguh namun pasukan sekolah kita telah tewas . Dengan ini pasukan sekolah kita telah mengekalkan kedudukan tahun lepas iaitu NAIB JOHAN KEJOHANAN SEPAK TAKRAW MSSD KINTA SELATAN 2011.

SENARAI PEMAIN

  1. Mohd Shafizal b. Suli (Kapten Pasukan)
  2. Muhd Aiman b. Zulliman
  3. Muhd Ajmal Azani b. Sabil
  4. Muhd Ikhwan Hakimi b. Zainal
  5. Muhd Ashraf b. Ishak
  6. Zarul Hafiz b. Azami
  7. Muhd raimie b. Ishak
  8. Alif Imran b. Mohd Azizi

Jurulatih : En. Aminuddin Ayub

Pengurus Pasukan : En. Rosli b. Abd Ghani